(PR-samarbeid / annonse) Han har hatt en eventyrlig karriere som musiker og komponist. Likevel er det i 2023 at Magne Furuholmen når sitt definitive høydepunkt som kunstner.

Fra 17. juni og helt frem til 6. august kan du oppleve kunsten til Furuholmen på Galleri Soli Brug i Sarpsborg.
Furuholmen fyller hele galleriet med verkene sine. Dette er hans største separatutstilling i karrieren og han har med seg malerier og trykk samt store, flotte krukker.

– Det er lekkert. Utrolig lekkert, sier gallerist Ole Dørje der han viser oss rundt på galleriet. Bildene står i sterk kontrast til de gamle, brune tømmerveggene på Soli Brug. På ett eller annet vis får de gamle, rustikke veggene kunstverkene til å skinne ekstra sterkt. Kontrastene utendørs er også spennende med høye, blåmalte, skriftdekkende krukker side om side med rosebusker og blomstrende lupiner.

Produktiv periode
Furuholmens krukker står plassert på sokkel rundt omkring på galleriets uteområde. Den største krukken veier 650 kilo og måtte løftes på plass med kranbil.

Furuholmen forteller at han har vært inne i en særdeles produktiv periode de siste årene og at Soli Brug-utstillingen viser et bredt utvalg av nye arbeider på både lerret og papir samt keramiske krukker i forskjellige størrelser produsert i 2023. I tillegg vises to serier med ny grafikk.

Den nye grafikk-serien har fått tittelen «New Song». Furuholmen forteller at sammen med en del av original-arbeidene på lerret og papir har han hentet titler og inspirasjon fra egne tekster skrevet i forbindelse med a-has utgivelse «True North» i 2022.

Kunsten tar utgangspunkt i tekst og typografi. Bildene er abstrakte, med bokstaver og ord. Fargetonene er mørke, men dette er mer fargerik kunst fra Furuholmen enn det vi kjenner til fra før. I all hovedsak er bildene grønne og blå. Bokstavene skaper kontrasten. Noen steder kan man lese hele setninger på engelsk, andre ganger blir man usikker på hva det er man egentlig ser på.

Det er tre år siden Furuholmens siste utstilling på Galleri Soli Brug. Den gang stilte han ut sammen med ingen ringere enn Hennes Majestet Dronning Sonja. De to har utviklet et spesielt vennskap og har jobbet sammen over flere år og med flere felles-utstillinger.

Galleri Soli Brug ligger kun noen minutter fra E6 og innbyr til en kunstnerisk stopp dersom man passerer Sarpsborg i løpet av sommeren. I restauranten serveres det gode lunsjretter og duggfrisk, egenprodusert eplemost.

Galleriet er åpent hver dag hele året mellom klokken 13.00 og 18.00. Les mer om Magne Furuholmens kunst her.