Nytt år. Nye turmuligheter. I denne artikkelen kan du bli bedre kjent med turbokforfatter Linken Malene Raeng fra Fredrikstad.

(PR-samarbeid / annonse)

Raeng er forfatteren bak de kjempepopulære bøkene «Turperler i Østfold og Bohuslän» og «Nye turperler i Østfold og Bohuslän». Førstnevnte bok er utsolgt fra forlaget, men boken «Nye turperler i Østfold og Bohuslän» kan kjøpes i nettbutikken til Norli bokhandel. 

Fredrikstad-kvinnen ble turbokforfatter litt tilfeldig. Hun hadde skrevet en rekke artikler med turforslag og ble oppfordret til å lage en bok der hun samlet alle turtipsene sine. Men da den første boken var ferdig og utgitt, var det lettere sagt enn gjort å legge prosjektet på hylla. Fortsatt var det jo så mange flotte turer som ikke var blitt nevnt.
– Jeg fikk litt blod på tann. Derfor kom det en bok til. Heldigvis har jeg en mann og et barn som er veldig glade i å gå på tur og de har blitt med meg på mange av de flotte turperlene, forteller Raeng.

Vi møter henne og familien på ett av Østfolds aller flotteste utsiktspunkter – fantastiske Hjelmkollen i Halden. Fra toppen av den bratte fjellsiden har du utsikt over fjorden og Svinesund. Turen er kort og en fantastisk destinasjon dersom du ikke er lysten på å gå alt for langt. Det er kun en kilometer opp fra parkeringen ved den gamle tollstasjonen på Norge-siden der vi har parkert bilen. På vinterstid kan det være ganske glatt og isete, men på sommeren kan vi ikke tenke oss en flottere kveldstur for å se solnedgangen.

I Raeng sine turbøker finner du flere hundre turtips til turer i hele Østfold-regionen samt mange fine turforslag rett over grensen i Sverige. Den spreke og turglade forfatteren gir deg tips til både korte og lange turer som passer for turglade i alle aldre.

Du kan bli bedre kjent med forfatteren i filmen under. (PS: Intervjuet ble gjort under nedstengningen i forbindelse med Covid-pandemien, derfor snakker vi om stengte grenser.)