(PR-samarbeid / annonse) Parallelt med journalistkarrieren har Fredrik Skavlan opprettholdt interessen for å tegne. Nå gjør han stor suksess som kunstner!

I ukene før jul kan du se de morsomme, satiriske og underholdende tegningene hans på Galleri Soli Brug i Sarpsborg.

Helt siden han var 14 år gammel, har Fredrik Skavlan jobbet som avistegner. Interessen for å tegne har fulgt han hele livet. Han har illustrert et 20-talls bøker og har levert avistegninger i en årrekke.


– Jeg kommer fra en kunstnerfamilie. Moren min er tekstilkunstner og morfaren min var scenograf. Da jeg var liten lærte han meg å bruke pennesplitten. Den dyppes i tusj og så tegner man. Jeg var veldig inspirert av å lære meg det verktøyet. Dessuten ble jeg inspirert av å se på avistegnerne på den tiden. Morfaren min kjente mange av avistegnerne og jeg fikk møte mange av dem gjennom han, forteller Fredrik Skavlan.

I filmen under kan du bli med hjem på tegneloftet til Skavlan og høre han fortelle mer om tegnekarrieren sin.På Galleri Soli Brug stiller Skavlan ut sammen med moren sin, Kari Skavlan, samt kunstnerne Erling Valtyrson, Cathrine Knudsen og Carl Oscar Skjelbred. Du kan lese mer om utstillingen her: