Han regnes som en av vår tids største og mest populære samtidskunstnere. I sommer kan du se arbeidene til Sverre Bjertnæs på en stor separatutstilling i Sarpsborg.

(PR-samarbeid / annonse)

Til tross for sin unge alder, er Sverre Bjertnæs å regne som en av de mest sentrale samtidskunstnerne i Norge. Han har gjort stor karriere og opplever en eventyrlig suksess og interesse for kunsten sin. I sommer kan du oppleve en av hans største separat-utstillinger på Galleri Soli Brug i Sarpsborg.

Daglig leder, Simen Dørje, er raus med adjektivene og komplimentene når han omtaler Bjertnæs.
– Ikke bare er han en av de største, norske kunstnerne akkurat nå. Men jeg vil også påstå han er på sitt største i karrieren. Det er en unik mulighet for publikum å kunne se så mange av arbeidene hans. Vi stiller ut over 80 verk i alle de fire husene her – både malerier, grafikk og skulpturer.

MED ANDRE ORD: Her bør Østfoldinger og andre tilreisende til Østfold-regionen kjenne sin besøkelsestid.

Kort om kunstneren:

Sverre Bjertnæs sin kunst kan i dag beskrives best som å være i et grenseland mellom det figurative og det abstrakte. Mennesker eller menneskeskikkelser og ansikter preger bildene. Samtidig er det noe drømmende, noe uklart og noe udefinert over mange av motivene. Det er vakkert, men også litt trist. Litt melankolsk. Enkelte bilder gir meg dessuten skikkelig Munch-assosiasjoner!

Bjertnes er mest kjent for maleriene sine, men han er også en meget dyktig grafiker og skulptør. Vi snakker om et allsidig kunstnerskap, rett og slett.

I ett av husene på Soli Brug vises samarbeidsprosjekter med kunstner Bjarne Melgaard. I tiden etter Bjertnæs sin første separatutstilling hos Bjarne Melgaards galleri i 2000, utviklet de to et vennskap og et samarbeid. De har gjennom årenes løp arbeidet sammen ved samme atelier i New York og de har holdt flere utstillinger sammen.

– Jeg håper mange tar turen innom oss i løpet av sommeren. Først og fremst for å se og oppleve kunsten til en av de største, norske kunstnerne akkurat nå. Men også for å oppleve Soli Brug på sitt vakreste, sier Simen Dørje.

Og vakkert er det så sannelig. Peonene er i ferd med å springe ut, lupinene står i full blomst med fargespill i lilla og nede ved Ågårdselva blir det ikke vakrere enn det er akkurat nå.
– Dessuten er det perfekt å sitte i solen og ta seg en god lunsj på restauranten vår, smiler Dørje.

Les mer om utstillingen her.

I filmen under kan du høre gallerist Simen Dørje fortelle om utstillingen med Sverre Bjertnæs: