Klatring på Grensen i Halden er en perfekt familie-aktivitet dersom du tilbringer ferien i Østfold. Bli med oss på besøk til en av Skandinavias største klatreparker!

(PR-samarbeid / annonse for Visit Østfold)

Sommeren i Østfold blir ikke komplett uten et besøk i en av Norges aller kuleste klatreparker – Klatring på Grensen. Parken bør være på gjøre-listen til alle familier som er på utkikk etter en morsom og spennende aktivitet som barn og voksne kan gjøre sammen i ferien. Det spiller ingen rolle om du har med deg en 2-åring, en 12-åring, en 22-åring eller en 82-åring. Her er det noe morsomt for alle.

Klatring er moro ungene elsker det og sier underveis at det er noe av det gøyeste de har gjort noen gang. Dessuten finnes det nesten ikke noe bedre sted å dra dersom ferieværet ikke er på topp. Å klatre er gøy selv i lett regnvær, eller når det er overskyet eller blåser. Inne i skogen er det lunt og godt. Og dersom trærne vaier gir det deg en ekstra utfordring, ikke sant?

Kle deg behagelig og bekvemt. I de mest krevende løypene kan det hende du må åle deg bortover og da kan alle kroppsdeler komme til nytte. Selv et øre! Vi snakker komisk nok av erfaring. Smykker og ringer kan fint legges igjen hjemme. Vi anbefaler bruk av hansker på hendene, noe du kan få kjøpt på stedet.

Du booker tid og sele på forhånd. Kom gjerne litt tidlig, for det blir mer og mer folk i de mest populære løypene utover dagen.

Slik foregår det:
Du møter opp til avtalt tid og får hjelp til å ta på deg hjelm og sele. Alle som skal klatre for første gang må igjennom en opplærings-del sammen med guide. Det tar ca 15 minutter. Deretter er du fri til å slippe deg løs i løypene.

Det er 20 løyper tilsammen og alle er forskjellige.

Det er både grønne, blå, røde, lilla og svarte løyper. Den er ikke for pyser og avsluttes med zipline over låvetaket. Kanskje ikke noe for den med høydeskrekk, men fantastisk moro hvis du vil utfordre deg selv.

I løypene kan du teste ut fem ulike Tarzan- hopp, en rekke zip-liner i tillegg til hovedattraksjonene Låvesuget, Låvehoppet og Ættestupet. Sistnevnte må du være en ordentlig tøffing for å tørre å begi deg ut på.

Vi tok med jentene for første gang da de var 4,5 og 6 år gamle og vi ble forundret over hvor bra det faktisk gikk. Først fikk de prøve seg i den rosa barneløypa som er tilrettelagt for de minste. Der kan foreldre gå på bakken ved siden av og vise barna hva de skal gjøre og hjelpe dem med å åpne og lukke krokene som de er festet med. For vår familie sin del gikk dette så bra at før vi visste ordet av det befant vi oss alle fire oppe i en av nybegynnerløypene.

I en av disse løypene starter dere med å gå over et fantastisk flott vikingskip. Deretter klatrer man opp en stige og må gyve løs på den ene utfordringen etter den andre. Vi ler, hyler av fryd og skriker idet vi nesten mister fotfestet. Dette er skikkelig familie-teambuilding.

Det er ekteparet Randi og Henrik Aune som står bak Klatring på Grensen. I løpet av vinteren har de stått på og fått bygget et nytt, flott langbygg der besøkende kan sitte under tak og kose seg med medbragt mat.

Henrik Aune tar oss med opp i den nyeste attraksjonen. Det høye netting- klatretårnet som er åtte meter høyt.
– Dette er ekstra morsomt for de minste barna. Du klarer gjennom nettingen som i en labyrint og kommer deg helt opp til toppen. Så er det å finne veien ned igjen, forteller han.

Aune forteller at det også er painball-område i klatreparken, noe som er ekstra populært for større grupper og for utdrikningslag.
– For den som ikke vil klatre, kan man gå rundt og se på de som klatrer, eller man kan gå seg en tur på Pilgrimsleden som går rett igjennom parken, sier han. Aune nevner også strikketrampoline, firemannssykkel, el-tråsykkel og frisbeegolf som aktiviteter de tilbyr.

Klatring er utrolig gøy, og vi kan selv skrive under på at vi får testet både klatreferdigheter, viljestyrke og høydeskrekk.

Mat må man selvfølgelig også ha i løpet av dagen. De har et lite utvalg som du kan få kjøpt i kiosken, men vi anbefaler å ta med matpakke eller grillmat. Det er muligheter for å leie elektrisk grill og det kan være godt med et skikkelig avbrekk for å hvile bein og armer før man tester en ny løype.

Les mer om Klatring på Grensen her

I filmen under kan du se mer fra vårt besøk i klatreparken: