Når du må slepe ungene ut døren for å forlate en aktivitetspark, da vet du at Sprett i Askim har gjort noe riktig.

(PR-samarbeid / annonse for Visit Østfold)

– Jeg vil ikke reise hjem. Jeg vil være her lenger. Kan vi være så snill å få bli litt til, da? Bare litt til, mamma? Pliiiis.

Vi står i harde forhandlinger midt i mellom trampolineparken, bowlinghallen og den glødende lava-minigolfbanen inne på Sprett aktivitetspark i Askim. Til tross for at vi har hoppet, sprettet, bowlet, golfet, klatret, spist og lekt i over fire timer, har jentene ennå ikke fått nok. Om mulig, tror jeg de gjerne hadde overnattet blant de myke skumgummiputene i trampolineparken.

Til slutt må jeg dra de etter meg mot utgangsdøren – som om de var to trassige esler. Niesen min på 15 år ler så hun rister av opptøyene. Om ikke annet, så kan vi i alle fall slå fast at det definitivt ikke var kjedelig på Sprett aktivitetspark.

Uansett om du vil komme hit med barn, med vennegjengen eller med gode kollegaer – så vil dere garantert finne en eller annen aktivitet som passer for dere. Sprett har noe for folk i alle aldre. Noen øvrig aldersgrense har de heller ikke, så her er det ingen begrensninger.

Noe av det man kan gjøre er å hoppe på trampoliner, spille bowling, spille minigolf, spille biljard eller leke i mini-lekelandet for de aller minste barna. (Det er minimum 4-års aldersgrense i trampolineparken)

Aktivitetsparken har åpent hver dag fra klokken 14.00 til 21.00 så godt som hele året igjennom. På lørdager holder bowlingen åpent til midnatt. Det er bare på 17. mai, julaften og nyttårsaften at parken holder stengt.

Du kan med andre ord merke deg at du herved har funnet redningen dersom dere skulle få problemer med å vite hva dere skal finne på en dag. Hvis du vil glede barna en dag i sommerferien, så vit at dette stedet er en innertier. Dessuten er det så mye gøy å finne på at dere fint kan komme igjen flere ganger.

Vi tester trampolineparken først. Den er stor og har mange ulike soner. Og dette er mer enn bare trampoliner. Her finner du tre morsomme ninjaløyper med ulik vanskelighetsgrad. To av løypene er 30 meter lange. Vi føler oss litt som Tarzan der vi svinger oss fra sted til sted. Midt i trampolineparken står et høyt klatrenett eller et såkalt «power tower» som leder deg opp til en rutsjebane.

På noen av trampolinene er det interaktive spill som gjør hoppingen litt ekstra morsom. Treffer du blink? I den ene enden av trampolineparken finnes det en enormt stor luftpute som man kan kaste seg opp i.

Belysningen er dempet og vi bader i et fargespill av lilla, rosa og blåtoner. Det er nesten som å være på et ellevilt hoppedisco.

Vi kan faktisk ikke se for oss en bedre arena for å ha avslutning med aktivitetsklubben, skoleavslutning eller til og med bedriftssamlinger. For dette er gøy for voksne også! På mandager er det mulig å reservere hele parken for lukkede arrangementer. Kanskje noe å vurdere neste gang dere skal ha teambuilding på jobben?

Sprett er dessuten et veldig populært sted å feire bursdag. Du kan lese mer om bursdagsfeiring her.

I cafeen serverer de en skikkelig smakfull, hjemmelaget pizza og du kan velge mellom tykk bunn eller tynn, italiensk bunn. I tillegg har de hamburgere, kyllingnuggets, fish and chips og løvbiff. Det er mange sitteplasser og dere har flott utsikt inn til trampolineparken.

Etter hopp og sprett og tjo og hei i godt over en time, går vi videre til bowlingbanen. På ettermiddagene i ukedagene er dette en populær aktivitet for pensjonister, men på kvelden og i helgene endrer klientellet seg. På lørdagskvelden holder de oppe til midnatt og fra klokken 17.00 slår de på discomusikken, så her er det bokstavelig talt night fever all night long.


Selv om bowlingferdighetene våre strengt tatt ikke er noe å skryte av, klarer vi da å få ned en og annen kjegle. Ungene er selvfølgelig mest opptatt av at de får flere poeng enn mamma. Det må påpekes at mor ikke har gjerder på sidene av banen som hindrer bowlingkula i å gå ned i renna.

Noen bowlingrunder senere, beveger vi oss videre til avdelingen på Sprett der de har minigolf-glow. Dette er en 18-hulls minigolfbane med neonlys i gulv og på vegger. Virkelig stilig!

Konseptet går ut på at du ikke har lov til å være nær gulvet, så sant det ikke er din tur til å slå. Den som kommer nær det neonlysende glødende lavagulvet, får straffepoeng. Vi balanserer og klatrert bortover og innover banen. Ungene synes det er kjempegøy. Faktisk var denne delen av Sprett noe av det de likte aller best med hele besøket.

I filmen under kan du bli med inn på Sprett Aktivitetspark: