Forsommerutstillingen på Soli Brug byr på noe for enhver smak. Her er en liten smakebit på hva Sarpsborg-galleriet har å by på de kommende ukene.

(PR-samarbeid / annonse for Galleri Soli Brug)

Maleri i stort format av Ståle Gerhardsen.

Kontrastfullt. Det er ordet som beskriver best kunsten og kunstnerne som man kan oppleve ut mai måned på det populære Sarpsborg-galleriet. På den nyeste utstillingen kan du se malerier og grafikk av avdøde Herman Hebler fra Fredrikstad. Sterke farger, rette linjer og en stramt, unikt utrykk beskriver godt kunsten til denne fantastiske og talentfulle lokale kunstneren.

En annen som også benytter seg av sterke farger, er Trondheim-baserte Ståle Gerhardsen som stiller ut sine flotte malerier og grafitti-inspirirte grafikk. Kunsten hans er som en blanding av maleri og street-art. Bildene gjør seg ekstra godt på de kontrastfulle, gamle treveggene på Soli Brug.

Grafikk av Eva Christin Laska.


En annen grafiker som har fått en egen stue på bruget er Eva Christin Laska. Hun viser frem vakre bilder av kvinneskikkelser, noen tydelige, andre uskarpe. Det er noe sart og vakkert over bildene.

Og så sist, men absolutt ikke minst: Døtrene til Roy Friberg. Dette er virkelig spennende saker. De svenske søstrene Marta Runemark (skulptur) og Johanna Friberg (keramikk) lager kunst som man bare må ta av seg hatten for. Den ene med keramikk så spesiell, detaljrik og forseggjort og laget med en helt spesiell, japansk teknikk. Den andre søsteren med skulpturer så spesielle og detaljrike at vi ikke har sett maken. Det er vanskelig å beskrive dem med ord, helt enkelt. Figurene er litt rare og groteske, men samtidig vakre på samme gang. Går det an da??

Du bør absolutt se det selv! 😉

I filmen under kan du bli med til galleriet og få en sniktitt på den spesielle utstillingen. Utstillingen henger til 29. mai.