På Superland i Sarpsborg trenger du ikke å tenke på badetemperaturene før du hopper uti. Her er vannet godt og varmt hele året igjennom.

(Annonse / PR-samarbeid med Visit Østfold + annonselenker)

Minstejenta har vært gira hele uken. Nå har endelig dagen kommet! Vi skal besøke Superland i Sarpsborg.

Superland er tilknyttet Quality-hotellet på Grålum og ligger rett ved siden av E6. Hotellet er ett av landets aller største familie- og konferansehotell og et perfekt sted å bo dersom du er på utkikk etter noen kortreiste, barnevennlige ferieopplevelser i sommer.

Vitensenteret Inspiria ligger kun et steinkast unna. Der har de en skikkelig kul dinosaur-utstilling som er verdt å få med seg. Noen mil lenger sørover på motorveien finner du Norges kuleste klatrepark – Klatring på Grensen i Halden.

Det er kort vei til Gamlebyen i Fredrikstad og til en rekke andre supre barneaktiviteter i Indre Østfold – deriblant The Funny Farm i Hobøl og trampolineparken Sprett i Askim. Eller hva med å gå på alpakkavandring fra Østre Kjernes Gård i Våler?

I dag er det altså Superland som skal testes ut. Og som vi har gledet oss! Badedraktene er på, kroppene nydusjede og forventningene (vann)vittig høye. Jentene står trippende ved garderobedøren og kan ikke komme fort nok inn til badeområdet. «Kjapp deg da, mamma! Kom igjen, da!»

«Wooow!» De blir stående og måpe av beundring idet vi åpner døren inn til svømmehallen og åpenbares for 2.000 kvadratmeter med bademagi. Her er det flere ulike bassenger, to vannsklier, et boblebad, en vannsprutende sopp, i tillegg til spacebowl, strømkanal og en vanngardin som kan være god å stå under for den med vonde skuldre eller stiv nakke.

Badedrakter fra Lindex – aprikosfarget med regnbuer og enhjørninger her og rosa med stor enhjørning her. (Annonselenker)

Superland har åpent hver ukedag og i helger. Åpningstiden er vanligvis fra klokken 09.00 på morgenen til 21.00 på kvelden, men noen dager fraviker disse tidene.

Naturlig nok er det mer folksomt på Superland på helgene. Det koster også noen kroner mer å bade på fredag, lørdag og søndag enn det gjør fra mandag til torsdag.

Vi tar turen på en vanlig ettermiddag utenom ferien og kan boltre oss nesten alene i de ulike bassengene. Det er god plass og ikke noe kø i sklia. Vi suser nedover og lander med et plask.

Vi svømmer, koser oss lenge i boblebadet og står under den vannsprutende soppen.

Etter godt og vel en time med lek og bading, begynner vi å bli litt sulte. Da er det kjekt å vite at Superland har Cafe Sulten som serverer mat, drikke, snacks og is. Her kan du få kjøpt pizza, burger og pølse med pommes frites. Det smaker godt med litt mat etter så mye lek, men ungene er ikke snare med å ville ut i bassenget igjen. Flere bord er dekket opp til bursdagsfeiring. Det er populært for barn å arrangere bursdagsfesten sin på Superland.

Hvis dere er flere voksne, er det muligheter for å få seg en avslappende stund inne på en egen «relax»-avdeling på badelandet.

Etter badeøkten kan man spille minigolf på en liten minigolfbane. De minste barna kan boltre seg i en liten, men artig klatrepark med ballbinge, sklier og trampoliner.


Konklusjon på opplevelsen? Vel, la meg sitere barna: «Når kan vi dra hit igjen!? Kan vi dra hit i morgen også?»

Så klart kan vi komme igjen. Vi er jo så heldige som bor i Østfold – med kort vei til alt.

I filmen under kan du bli med inn på Superland: