Du vet den følelsen når du ikke aner hva du skal finne på med ungene. Helge-været er grått og trist og det meldes om regn og vind hele helgen. Ikke fortvil! Her er noen gode tips til aktiviteter og ting dere kan finne på selv om været ikke er på topp.

Tur til Skams Klove på Kjøkøy
Hvalerøyene har mange fine turmål, men ett av dem egner seg bedre enn de andre på grå og blåsfulle dager. I Skams Klove på Kjøkøy går du tur nede i kloven – godt beskyttet fra vær og vind.

Kjøreturen frem og tilbake til Hvaler får tiden til å gå. Vandringen i klova er unnagjort på en drøy halvtime og på hjemveien stopper dere innom Fredrikstad sentrum for en matbit på en av de trivelige restaurantene. Noen favoritter du bør prøve ut er Slippen, Saint Raw, KØL, Delicatessen og Villa Paradiso.

Inspiria i Sarpsborg
Vitensenteret Inspiria i Sarpsborg er et fint alternativ på en gråværsdag. De har nettopp åpnet en ny utstilling «Dypdykk» der man kan utforske livet under vann.

Gamlebyen i Fredrikstad
Gamlebyen i Fredrikstad er et annet godt aktivitetestips på dager med dårlig vær. Det er mange butikker og spisesteder å titte innom, for ikke å snakke om Fredrikstad museum i Tøihuset som tilbyr både «historiebar» og en stor, flott utstillling.

Modelljernbanesenteret i Gamlebyen er også en trivelig aktivitet. Her kan barna rusle rundt i flere timer uten å kjede seg! De utvider og er i ferd med å bygge enda mer modelljernbane og du kan bli med inn i det uferdige rommet og se hvordan det ser ut underveis i byggeprosessen! Slå an en prat med koselige Børresen. Skrur du på sjarmen, skal du ikke se bort i fra at han spiller en liten trall for deg på trompeten sin.

Østfoldbadet i Askim og i Sarpsborg
Hvis familien din er glad i å bade, kan vi anbefale både Østfoldbadet i Askim og Superland på Qualityhotellet i Sarpsborg på regntune dager. Her er det godt og varmt både i luften og i vannet. De serverer også mat på begge steder.

Røm til Rømskog!
Hvis dere virkelige er lystne på å komme dere litt bort, da er Rømskog Spa å anbefale. Book dere inn på et herlig, nyoppusset hotell som har både badebasseng, utendørs boblebad og en flott restaurant. En liten weekend-getaway på sparket!

Se kunst på Soli Brug
Galleri Soli Brug i Sarpsborg kan du søke ly for det dårlige været og se vakker kunst i vakre omgivelser. Dere kan avslutte kunstrunden med en god lunsj eller en liten godbit i brugets lille kafé.

Museet på Festningen i Halden
Festningsmuseet oppe ved Fredriksten festningen i Halden er et fint tips på dager med dårlig vær. Her kan man lære mer om Haldens krigshistorie og livet oppe på festningen. Utstillingene presenterer perioden fra 1640-tallet og frem til 1905.

Hjemmekino med Encanto
Har du ikke sett den nyeste Disney-filmen Encanto ennå? Da kan du glede deg! Filmen er å finne på streamingtjenesten Disney+ sammen med alle de andre fine Disneyfavorittene. Jeg skal love deg at denne kanalen har reddet meg på innestengte karantene-dager under pandemien.

Encanto er virkelig fin og jentene mine elsker musikken! Vår egen Ulrikke Brandstorp fra Sarpsborg er stemmen til hovedkarakteren Mirabelle i Encanto. Bare finn frem popcornet og sett deg tilrette for en trivelig filmkveld. Andre fine, nyere Disneyfilmer som barna vil elske er «Raya og den siste dragen» (min personlige favoritt!), «Luca», «Soul» og «Frost 1 og 2».

Har du flere tips til aktiviteter på regnfulle dager! Del de gjerne i kommentarfeltet under. Ønsker deg en riktig god helg.