Ut og spise i en av Østfoldbyene i sommer? Her er tips til koselige spisesteder som egner seg perfekt for en romantisk middag for to.

(PR-samarbeid / annonse)

Uansett om dere skal ut på deres aller første date eller om dere bare skal ut og kose dere sammen med gode venner: Det er alltid hyggelig å spise på et sted som har ekstra god og lun atmosfære.

Her er et knippe restauranter i Østfold som egner seg ypperlig på valentindagen eller til en annen spesiell eller romantisk anledning.


Restaurant Munch – Refsnes Gods i Moss
Finnes det noe mer romantisk enn å innta en bedre middag i historiske omgivelser på Jeløya i Moss? Herskapelige Refsnes Gods har stått i sentrum for selskapelighetene i Moss helt siden slutten av 1700-tallet. Hotellet ligger vakkert til på vestsiden av Jeløya og fra Restaurant Munch kan du nyte synet av solnedgangen over Oslofjorden.

På hotellet finner du mer enn 400 kunstverk fra 90 ulike kunstnere! Mest kjent er selvsagt Edvard Munch som restauranten er oppkalt etter. På veggene inne i Restaurant Munch henger det faktisk hele åtte Munch-verk. Godset har dessuten en av Østfolds største og mest velutrustede vinkjellere, så her er det ingen ting i veien for at du ikke kan få deg noe godt i glasset også.

Refsnes Gods har adresse: Godset 5, 1518 Moss.

Restaurant Slippen – Fredrikstad

Helt nede ved bryggekanten langs Vesterelva i Fredrikstad ligger Restaurant Slippen – et spisested som har spesialisert seg på fisk og sjømat. Slippen regnes som en av de beste sjømatrestaurantene i distriktet. Hit reiser folk langveisfra for å spise!

Her er det avslappet stemning og store, lyse lokaler. Her klan du observere det travle bylivet på den andre siden av elven og se trafikken på elva. På sesongens meny finner du blant annet gratinerte sjøkreps, pannestekt piggvar, ovnsbakt skrei, indrefilet av okse samt Slippens berømte fiskesuppe og bacalao.

Slippen har satt sammen en egen 3-retters og 5-retters meny i anledning valentindagen den 14. februar.

Restaurant Slippen har adresse Verkstedveien 12, 1671 Kråkerøy.

Køl – Nygaardsplassen i Fredrikstad

Restaurant Køl er kjøttelskerens favoritt. Her er belysningen dempet og stemningen rett og slett litt sensuell. Denne fancy grill-restauranten finner du i det trivelige Nygaardskvartalet – midt i Fredrikstad sentrum.

Køl kjører egen valentinesmeny med hummerrull til forrett og til hovedrett serverer de black angus porterhouse – tørrmodnet t-benstek – med indre og ytrefilet på hvert side av beinet. Til dessert: En sjokoladefondant som får deg til å smelte helt i armene til din kjære.

Køl serverer alt fra smakfull sjømat til saftige kjøttstykker, så her er det noe for enhver smak. De tilbyr også take-away dersom dere foretrekker å spise hjemme.

På Køl kan du bli utover kvelden, henge i baren og prate med folk.

Restaurant Curtisen – Fredriksten Festning, Halden

Rett på innsiden av Fredriksten Festning i Halden ligger Restaurant Curtisen, en bortgjemt liten skatt. Her briljerer restaurantsjef Sebastian Engh med sin oppriktige kjærlighet for mat og omtanke for gjestene.

På Curtisen finner du lokale råvarer og kvalitet i ypperste klasse. Omgivelsene er romantiske, stemningen behagelig og servicen upåklagelig.

Curtisen har åpent fredager og lørdager og tar kun bordbestilling. På vinterens meny finner du blant annet terøkt andebryst, krabberavioli, gratinerte sjøkreps og reinsdyrfilet.

Curtisen har adresse Indre festning 2, 1769 Halden.

Hinata Sushi Solsia – Sarpsborg

Kan du tenke deg noe søtere enn en romantisk date under kirsebærtrærne? Midt på torget i Sarpsborg sentrum ligger Hinata Sushi Solsia – en trivelig, romantisk liten sushi-restaurant med distriktets mest vårlige interiør.

Rosa kirsebærblomster og japansk mat er en perfekt kombo på en romantisk date. På menyen finner du et stort utvalg av sushi samt andre spennende, japanske retter.

Hinata Sushi Solsia har adresse Torget 1, 1707 Sarpsborg.

Festiviteten – Sarpsborg

Ærverdige Festiviteten i Sarpsborg sentrum er ett av byens mest elegante bygg og en perfekt ramme for et romantisk måltid.

Restauranten tilbyr kortreist mat og lokale råvarer. Du kan velge mellom 3-, 5- og 7-retters-menyer eller plukke ut det som frister mest fra a-la-carte-menyen. Festiviteten tilbyr både skrei, svinenakke, storfe indrefilet og fiskesuppe samt mye annet godt.

På sommeren er det ekstra koselig å spise ute på terrassen.

Festiviteten har adresse Sandesundsveien 2, 1724 Sarpsborg.

Restaurant 801 Oslofjord – Støtvig Hotell, Larkollen

Rett ved vannkanten på Larkollen ligger fantastiske Støtvig Hotell. Et vakkert hotell bygget i hamptonstil og med en utsikt som kan ta pusten fra deg. Her finner du Restaurant 801 Oslofjord – et spisested som har alt som skal til for å gjøre et romantisk måltid komplett.

Du kan velge mellom fast meny, buffet eller á la carte. Støtvig Hotell er beryktet for sin gode brunsj hvor rettene varierer etter sesong og årstid. Skalldyrbuffeten er spesielt bra, ja helt enestående faktisk.

Mulighetene er også tilstede for å tilbringe en natt i ett av de lyse, delikate rommene på det som er ett av de nyeste og fresheste hotellene i Østfold.

Støtvig Hotell har adresse Larkollveien 801, Larkollen.


Bakergaarden café – Ørje

Listen over romantiske spisesteder i Østfold blir rett og slett ikke komplett uten å ta med en vidunderlige liten café med landlig sjarm og herlig stemning i Ørje.

Bakergaarden café tilbyr hjemmebakte kaker og raus lunsj i det som best kan beskrives som Indre Østfolds hyggeligste krok. Her får du kjøpt verdens deiligste eplekake, nybakte prinsesseboller og masse annet snadder. Et perfekt sted for en deilig, romantisk lunsj!

På fredager holder de åpent helt til midnatt og serverer pizza. Ellers er det lunsj og kaker som gjelder. Et trivelig sted å reise til dersom dere vil ut på en liten utflukt fra en av Østfoldbyene.

Bakergaarden café har adresse Storgata 14, 1870 Ørje.