Bli med på utstilling i flotte Galleri Hadeland i Rygge. I tre helger på forsommeren 2021 inviterer Rygge Kunstforening til utstillingen «1+1=3» – et lekent og spennende samarbeid mellom de kvinnelige Østfold-kunstnerne Jane Hupe og Kjersti Bergesen.

(Betalt samarbeid/reklame)

Kunstnerne ble kjent med hverandre i kunstnerkollektivet til Hydrogenfabrikken for ett år siden. I dag holder de til i Velferdshuset på Øra hvor de har atelierene sine vegg i vegg.
– Det ble match fra første stund. Vi reagerte på hverandres arbeider og hadde en dragning mot hverandre, forteller Hupe.

Kunstnerne hadde en periode i vinter der de arbeidet sammen i prosjektrom Helium på Øra.
– Dette er et lekent samarbeid, slår Bergesen fast. Hun bruker malingsflak og snerk fra gamle malingspann som har vært brukt til kulisser ved Den Norske Opera.
– Jeg har revet ned plakater samt utklipp fra gamle aviser og bruker dette i arbeidene mine. I tillegg stiller jeg ut mye grafikk på denne utstillingen, forteller Hupe.

De to første helgene i juni kan du se damenes separate verk samt to felles kollasje-prosjekter på Galleri Hadeland. I de naturskjønne omgivelsene innbys det også til en deilig piknik i strålende flott sommervær, så husk pikinik-pledd samt god mat og drikke.

(Dette er et betalt samarbeid)