Kjenner du en ung person med et kunsttalent? Da bør du tipse han eller henne om denne fine kunstkonkurransen med innleveringsfrist 19. desember.

I forbindelse med oppstarten av det nye kunstgalleriet Galleri 1845 i Gamlebyen i Fredrikstad, ønsker kunstnerne ved galleriet å arrangere en kunstkonkurranse for barn og ungdom opp til 18 år.
– Vi åpnet galleriet 28. mars og har til tross for pandemien hatt en helt fantastisk oppstart. Derfor gjør vi dette for å gi noe tilbake til vårt publikum og for å fremme unge kunstnere, forteller Kjersti Korneliussen, som en av initiativtakerne bak Galleri 1845.

Det er ni personer som har atelierplass og fast utstilling i Galleri 1845.
I tillegg er det utleiemuligheter i form av flere vegger der andre kunstnere kan booke seg plass.

Tre konkurranseklasser
I kunstutstillingen for unge talenter, er det tre klasser som det kan konkurreres i:
– Klasse 1: 18 til 23 år (Maleri/tegning med ramme – max 50 x 50)
– Klasse 2: 15 til 17 år (Maleri/tegning med ramme – max 50 x 50)
– Klasse 3: Elever i 5.-10. klasse (Tegning uten ramme – max størrelse A3 som leveres i konvolutt merket med navn, adresse og telefonnummer)

Dommerne for konkurransen er kunstner Helge B. Skånlund, Grete Lund Johannesen fra Galleri Vang og Hans Richard Elgheim fra Grev Wendels Plass Auksjoner)

Flotte premier og utstilling
Hovedpremien er en omvisning på en av Grev Wedels Plass Auksjoners auksjonsutstillinger samt lunsj for to på Café Engebret i Oslo. I tillegg er det mange fine premier i form av gavepakker fra tegne.no i Ås.

Innlevering av kunstverk må skje i perioden 5. desember til 19. desember. Alle bidrag må leveres ved personlig oppmøte i galleriet i galleriets åpningstider. Du kan lese mer om Galleri 1845 her.

Samtlige vinnere i de tre klassene får dessuten utstilling i galleriet fra lørdag 16. januar til søndag 31. januar.