Yvonne Ringnes Nilsen gir deg de beste reisetipsene i gamle Østfold og nye Viken fylke. Den nye radioserien har premiere på lokalradiostasjonen Radio Øst fredag 3. juli kl 15.05.

Serien består av totalt 10 programmer og i første program reiser Yvonne helt syd i Viken for å være turist i vakre Halden.

Programmet sendes annenhver fredag klokken 15.00 i hele sommer med reprise dagen etter – lørdag klokken 16.00.
– Det har vært en hektisk vår og det kommer nok også til å bli en innholdsrik og spennende sommer. Jeg tar sikte på å gjennomføre flere av intervjuene i løpet av sommeren. Det føles egentlig ikke som noen jobb, men mer som å være en turist som krever litt mer av arrangørene, ler journalisten som står bak det nye kultur- og opplevelsesnettstedet Ille Bra Blogg. Yvonne planlegger også å legge ut små videosnutter fra de ulike turistattraksjonene på bloggen.

I Halden-programmet får lytterne møte Brita Flor fra Østfoldmuseene som frisker opp lokalkunnskapene under en omvisning på flotte Fredriksten festning. Deretter besøker Yvonne Sebastian Engh som er restaurantsjef ved den fantastiske restaurant Curtisen – ett av Østfolds og trolig også hele Vikens beste spisesteder.

Turen går deretter videre inni Haldens dype skoger der vi besøker Henrik Aune som sammen med kona står bak den spennende klatreparken «Klatring på Grensen». Vi slår også an en prat med Thorbjørn Wold som står bak det unike overnattingstilbudet «Tretopphytter på grensen».

Du kan lytte til programmet ved å laste ned appen Radioplayer og søke opp Radio Øst.

«Turist i eget fylke» sendes:

Halden: Fredag 3/7 kl 15.05 med reprise lørdag 4/7 kl 16.05.

Hvaler: Fredag 17/7 kl 15.05 med reprise lørdag 18/7 kl 16.05.

Gamlebyen i Fredrikstad: Fredag 31/7 med reprise 1/8 kl 16.05.

Flere datoer følger…