På Soli Brug i Sarpsborg er det duket for en helt spesiell jubileumsutstilling i ukene før jul.

Lørdag 23. november åpnes en ny utstilling med arbeidene til kunstner Jan Baker og hans læremester og mentor Sigurd Winge. Baker fyller hele 80 år den 23. desember, men det hindrer ikke kunstneren i å produsere nye mesterverk. Snarere tvert i mot. Når vi møter han til pressevisning og intervju noen dager før utstilingsåpning, går han og bærer på et dryppende ferskt maleri som ble ferdig for bare noen dager siden.

(Hør intervju med kunstneren nederst i saken!)

I mange år arbeidet Baker sammen med Sigurd Winge – en av etterkrigstidens mest betydningsfulle kunstnere. Det er i år 50 år siden Winge gikk bort.

For den tidligere læregutten Jan Baker er det en flott, men også vemodig opplevelse å få stille ut sine arbeider sammen med mannen som han arbeidet så tett med i mange år.

Sigurd Winges sønn, Stein Winge, er en kjent personlighet fra teatermiljøet. Han vil være tilstede under utstillingsåpningen på lørdag.

Utstillingen henger fra 23. november og tre uker frem i tid. Sigurd Winges sønn, Stein Winge, vil være tilstede under åpningen på Soli Brug der det er planlagt at han skal si noen ord. Jan Baker kommer også til å være tilstede under åpningen.

Bakers malerier er til salgs og et utvalg av Winges kunstverk vil også være tilgjengelig for kjøp.

Hør Ille Bra Podcast her: Første klipp er intervju med gallerist Ole Dørje.

I klipp nummer to hører du Jan Baker fortelle om årene hos Sigurd Winge: