(Annonse / inneholder annonselenker for Lenson) Det finnes en rekke nettbutikker som selger kontaktlinser. Hvor får man egentlig best pris?

Jeg har brukt kontaktlinser siden jeg var 14 år gammel. Med årene har jeg erfart at det kan være mange hundrelapper å spare i løpet av et år ved å handle der hvor linsene er billigst. Det er lurt å sammenlikne priser fra butikk til butikk, særlig hvis du har spesial-linser eller for eksempel skjeve hornhinner slik som meg. Denne linsetypen (astigmatism) koster typisk litt mer enn «vanlige» linser.

De siste årene har jeg handlet gjennom nettbutikken Lenson– de har god pris, gratis frakt og leverer bestandig linsene kjapt.

Jeg har følgende tips til deg som er ute etter å finne rimeligste forhandler:

  • Noen ganger kan det lønne seg å kjøpe 3 x pakninger med 30 stk dagslinser i stedet for en stor pakke med 90 linser. Eller motsatt! Dette kan variere fra gang til gang og fra nettbutikk til nettbutikk. Dersom du kjøper 90 linser av gangen, er regnestykket enkelt for å få god prisoversikt.
  • Husk å sjekke om nettbutikken har gratis frakt eller ikke! Det påvirker selvsagt totalbeløpet.
  • Er du medlem av en kundeklubb? Da hender det at du får eksklusive tilbud eller til og med bursdagsgave med rabattkode! Bruker du koden, kan du gjøre linse-kjøpet enda billigere.
  • Dersom du handler på dager som Black Friday, Black Week eller Cyber Monday, kan du finne ekstra gode tilbud på kontaktlinser!

Merk deg at ukeslinser eller månedslinser er som regel billigere enn dagslinser. Hvis du vil teste ut noen gode månedslinser, kan jeg varmt anbefale Acuvue Oasis fra Johnson & Johnson. Disse kan du sove med på natten og ha på øyet i en uke sammenhengende. Jeg foretrekker å ta de ut og bruke de over en lengre periode. Du merker selv på linsene når det er på tide å bytte de ut. Det er viktig å ikke gå med slike linser lenger enn anbefalt.

I mange år brukte jeg disse i to-tre uker av gangen, men ettersom jeg sitter veldig mye foran datamaskin og jobber med bilderedigering og filmer, sverger jeg i dag til dagslinser. Dersom øynene blir tørre og irriterte, hender det jeg tar på et nytt par dagslinser som umiddelbart gir mer fukt.

Kan jeg komme med en anbefaling av dagslinser? Så klart!

Selv sverger jeg nå til linsene med navn One Day Acuvue Moist. Supre linser for deg som jobber mye foran skjermen.