(Inneholder annonselenker for Lenson) Får du ofte tørre øyne når du jobber foran dataskjermen? Da bør du teste ut linsene Acuvue Oasis med HydraLux fra Johnson & Johnson. Etter min erfaring er dette de aller beste dagslinsene for tørre øyne.

Jeg jobber veldig mye foran datamaskin med bilderedigering, tekst og filmer. Tørre øyne har til tider vært et problem, men ikke etter at jeg byttet til dagslinsene Acuvue Oasis med HydraLux fra Johnson & Johnson. Disse linsene er litt dyrere, men holder øynene fuktige og fine gjennom hele arbeidsdagen og de holder også gjennom Netflix-kvelden.

For et rimeligere alternativ fra samme produsent anbefaler jeg – One Day Acuvue Moist som også er en veldig god dagslinse.

Gode tips ved linsekjøp:

Det finnes en rekke nettbutikker som selger kontaktlinser. Men hvor får man egentlig best pris?

Med årene har jeg erfart at det kan være mange hundrelapper å spare ved å handle der hvor linsene er billigst og prisene endrer seg hele tiden. Det gjelder å følge med.

De siste årene har jeg handlet gjennom nettbutikken Lenson fordi de har konkurransedyktig pris, gratis frakt og leverer bestandig linsene kjapt. Sistnevnte er viktig for meg da jeg fort kan glemme bort å kjøpe nye dagslinser og dermed ikke har tid til å vente i flere uker på at dagslinsene skal komme fra et fjernlager.

Jeg har følgende tips til deg som er ute etter å finne rimeligste forhandler:

  • Noen ganger kan det lønne seg å kjøpe større kvantum dagslinser av gangen for rimeligere pris. Men jeg har også opplevd motsatt: At det er billigere å kjøpe 3 x pakninger med 30 stk dagslinser i stedet for en stor pakke med 90 linser.

    Dette kan variere fra gang til gang og fra nettbutikk til nettbutikk. Dersom du kjøper 90 linser av gangen, er regnestykket enkelt for å få god prisoversikt. De siste gangene har jeg kjøpt 180-linsers pakninger som er det aller rimeligste alternativet.
  • Husk å sjekke om nettbutikken har gratis frakt eller ikke! Det påvirker selvsagt totalbeløpet.
  • Er du medlem av en kundeklubb? Da hender det at du får eksklusive tilbud eller til og med bursdagsgave med rabattkode! Bruker du koden, kan du gjøre linse-kjøpet enda billigere.
  • Dersom du handler på dager som Black Friday, Black Week eller Cyber Monday, kan du finne ekstra gode tilbud på kontaktlinser!

Hvis du synes dagslinser er dyrt, bør du kanskje heller gå for månedslinser eller ukeslinser? De er som regel billigere enn dagslinser. Jeg brukte månedslinser gjennom hele studietiden og har bare gode erfaringer med det. Grovt sett er det halve prisen av dagslinser, men du må selvsagt ta jobben me då skylle de og legge de i etui på kvelden.

Hvis du vil teste ut noen gode månedslinser, kan jeg varmt anbefale Acuvue Oasis fra Johnson & Johnson. Disse kan du sove med på natten og ha på øyet i en uke sammenhengende. Jeg foretrekker å ta de ut og i stedet bruke de over en lengre periode. Du merker selv på linsene når det er på tide å bytte de ut da de blir fete og får et belegg når tiden er inne for utskifting.