Vi kjenner han best som gallerist ved Soli Brug. Men Ole Dørje maler selv også og i mars og april viser han frem sine arbeider på en stor jubileumsutstilling.

(PR-samarbeid med Galleri Soli Brug – annonse)

Bildene er både vakre og tøffe. Ole Dørje leker seg med ulike stiler, varierende uttrykk og ikke minst – svært forskjellige motiver.

I ett av husene på Soli Brug viser han frem sine vakre landskapsbilder. Motivene er hentet fra området rundt galleriet, Råde-sletta, Aagardselven og snødekte landeveier. I et annet hus på galleriet er maler-stilen en helt annen. Her leker Dørje seg med ulike bymotiver: Oslo-gater vises side om side med motiver fra Østen og Tokyo.

I en tredje bygning på bruget finner vi bilder som mange gjerne vil assosiere han med. Stilleben og menneskeskikkelser i dagligdagse situasjoner. Dørje viser på en ærlig måte at en kunstner ikke nødvendigvis trenger å låse seg til en viss stil eller et repeterende motiv. Han byr på tykke sorte streker som skiller jordfarger, rosa-toner og fersken-nyanser og han imponerer med måten han klarer å formidle lyset på i bildene sine.

Ole Dørje er en travel mann. Det kimer som regel i mobiltelefonen både støtt og stadig. Derfor maler han gjerne sent på kvelden og utover i de sene nattetimer. Det er da hodet får ro og telefonen slutter å forstyrre.

Inspirasjon trenger han ikke å gå langt for å finne. Soli Brug representerer noen av landets fremste samtidskunstnere og i galleriet finner vi verk av alt fra Pushwagner, Frank Brunner, Håkon Gullvåg og Kenneth Blom med mange flere.

Utstillingen med Ole Dørje henger fra 12. mars til 21. april. Galleriet holder åpent hver dag fra 13.00 til 18.00, samt i helger og i påsken.

Se vårt intervju med Ole Dørje der han forteller om kunsten sin, motivene, utstillingen og de kommende to konsertene her:

Maleriet ovenfor har tittelen «Søndag». Mon tro om det viser Ole Dørje og sønnene Simen og Jacob etter endt søndagsmiddag? 😉

Under ser du maleriet «Ved Aagardselva» – et motiv som er fra de vakre omgivelsene rundt Galleri Soli Brug i Sarpsborg.