Det er mange anerkjente forfattere som er bosatt i regionen vår. Her er tips til fine bøker fra forfattere som er bosatt i Østfold-regionen.

(Reklame: Innholder annonselenker for Adlibris bokhandel)

En av forfatterne som gjør internasjonal suksess er Jan-Erik Fjell fra Fredrikstad.

I fjor var han ute med kriminalromanen «Gråsonen«. Og produktiv som han er, slapp Fjell nylig «Ringmannen» – den åttende boken i serien om Anton Brekke. I mange av bøkene utspiller historiene seg på kjente steder i Østfold-regionen. Det er utrolig gøy å lese krim som utspiller seg i lokalmiljøet!! Fjell skrev nylig kontrakt på fem nye bøker, så det er bare å glede seg til mer krim og spenning fremover.

Krimbøkene om Anton Brekke er forøvrig ikke det eneste vi kan se i bokhandlerne fra Fjell dette året. Han er også aktuell med boken «Skrytepappa og det dustete veddemålet» – en bok som passer for barn i alderen seks til ni år – skrevet sammen med Ulrik Høisæther og med illustrasjoner av Thomas Kirkeberg.

Se liste over alle bøkene til Jan-Erik Fjell HER (annonselenker)

På vakre Skjærhalden på Hvaler bor en av landets mest suksessrike illustratører – Lisa Aisato. Denne kreative og produktive damen har gjennom årene illustrert en lang rekke bøker for både barn, ungdom og voksne opp gjennom årene. Vi har mange favoritter, blant annet «Snøsøsteren« og oppfølgeren «Solvokteren« samt bøkene laget i samarbeid med Linn Skåber – «Til de voksne» og «Til ungdommen«.

Aisato har også illustrert Skåbers nyeste nyeste bok med tittelen «Til oss, fra de eldste» som har kommet ut i år.Er du bosatt i Østfold-regionen, skal du vite at det finnes flere gode turbøker med fine turforslag langs både kysten og i Indre Østfold.

«40 trivelige turer i Østfold» av Knut Arild Melbøe og Svein Åstrøm.
«Den siste vikingkongen« av Jan Ove Ekeberg (Fantastisk fin historisk romanserie fra vikingtiden)
«Mine kamper» – bok om Egil «Drillo» Olsen av Alfred Fidjestøl.
«Ari – bohemen og bøkene« av Vidar Kvalshaug.

Bøker som ikke selges på nett, men fysisk i bokhandlerne:
«Glengsgata og Torvgata gjennom tidene» – en bok av Sarpsborg Historielag.

«Byvandringer» av Svein M. Jakobsen og foto av Tobias Nordli – en bok som tar for seg bygningshistorie i Sarpsborg gjennom 190 år. (Boken selges ikke på nett)

«Jeg vil heller dø enn å gå på skolen, mamma» en bok om offentlig omsorgssvikt av Grethe Hvidsten. Selges heller ikke på nett.

I filmen under kan du bli med på besøk til Norli bokhandel på Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg. Butikksjef Anne Karin Bøe hentet da frem et knippe bøker fra forfattere som kommer fra Østfold-regionen. Hun tipser om bøker som er aktuelle for hele familien – både ung og gammel. Dette er bøker du kan lese for barna, bøker som passer for den turglade, for øldrikkeren, for krim-elskeren, fotballfanatikeren eller den historie-interesserte.