Han regnes som en av de aller hotteste kunstnerene vi har i Norge. Nå har du muligheten til å oppleve Frank Brunner på Soli Brug i Sarpsborg.

(Artikkelen/filmen er et samarbeid med Galleri Soli Brug)

– Interessen for Frank Brunners kunst er svært stor. Han er en av de mest populære kunstnerne vi representerer og verkene hans bokstavelig talt flyr ut døra her. Det er morsomt både for kunstner, galleri og alle kundene, sier gallerist Ole Dørje.

I november og halve desember kan du se kunsten til Brunner på Soli Brug. Brunner stiller ut sammen med sin gode venn og kunstnerkollega, Petter Hepsø, som bor på Kråkerøy i Fredrikstad. De to har vært venner siden de ble kjent med hverandre på Kunstakademiet i Oslo under studietiden.

Vi besøker Brunner i hans atelier i Oslo noen uker før utstillingsåpningen. Det er en kjempehyggelig, jordnær og vennlig mann som tar imot oss. Han veksler mellom å arbeide i hovedstaden og i hjembyen sin, Kristiansand. I 13 år studerte og arbeidet Brunner i New York, men de senere årene har han vært tilbake i Norge.

Atelieret hans rommene de vakreste malerier som står klare for å fraktes ut til gallerier og utstillinger. Motivene som i særlig stor grad går igjen er vann som speiler seg, broer, skylinen i en storby, bjørketrær om våren, menn i fossefall samt havmotiver med frådende bølger og skyer. Bildene er vidunderlig vakre og til å drømme seg bort i.

– Jeg jobber normalt i serier og tematikken gjentar seg gjerne på bildene jeg arbeider med. Akkurat nå er det vann. Vann i ulike former – som bølger og skyer, forklarer Brunner. På Soli Brug har han også med seg flere tidligere arbeider, slik at publikum også kan få et tilbakeblikk på hans tidligere arbeider.

Utstillingen henger frem til 12. desember. I filmen under kan du bli med oss på kunsterbesøk til Frank Brunner.