Noen ganger, når dagene er litt grå, må det være lov å by på en morsom historie. I dag skal jeg by dere på en slik historie, selv om det er på min egen bekostning.

De som kjenner meg godt, vet at jeg til tider kan være litt i overkant distré. Særlig rundt tider som jul når stressnivået er høyt, kan dette resultere i at jeg gjør litt rare ting. For eksempel kan jeg stå kjempelenge og forsøke å låse opp en bil som ikke er min, men som er av samme modell. Typisk sånne flaute ting som folk flest ikke vil være ved at de gjør.

Noen uker før jul i år, skjedde det en slik episode som var så morsom at jeg må få lov til å dele den med deg:

Jeg skulle på kjøpesenteret Østfoldhallen på Rolvsøy for å gjøre unna siste innkjøp til jul. Det var midt på dagen og lite folk. Ikledd munnbind og en lang handleliste, troppet jeg opp på senteret. Handlerunden skulle vise seg å bli en gledens time. Mye takket være den utrolig fine musikken de spilte i høyttaleranlegget på kjøpesenteret! Her var du lovpriset å slippe unna all mulig julemusikk. Østfoldhallen kjørte sin helt egen stil.

Jeg la merke til det med en gang jeg kom inn. Det var jammen ikke ofte at man kunne høre 70-talls-slagere fra Bee Gees ute i offentligheten! Da den fengende låten «Tragedy» ble etterfulgt av Tom Jones sin «Help Yourself» ga jeg meg virkelig over. Hvem var det som styrte musikken på dette senteret? Satt det en underlig skrue med særegen musikksmak bortgjemt på et senterkontor? Eller spilte de fra en retro-radiokanal jeg ikke visste om?

Godlåtene fortsatte med både moderne låter og bortgjemte skatter. Det var alt fra DDE sin «Rompa Mi» til tittelsporet på Austin Powers – Quincy Jones og hans «Soul Bossa Nova» som strengt tatt er i en helt særegen kategori. Jeg husker jeg lo flere ganger av de pussige musikkvalgene. De spilte høyt også!

Jeg var inne i flere klesbutikker og jeg handlet mat. Jeg la merke til at folk holdt god avstand i kassen på matvarebutikken, noe jeg satte pris på. På vei ut gikk jeg innom blomsterforretningen og fikk hjelp til å plukke ut noen fine juleblomster. Hun som betjente meg virket vel også litt distrahert..? Musikken var overalt. Selv ute på parkeringsplassen hadde de høyttalere!

Tilfreds og med en følelse av å ha vært igjennom en magisk, musikalsk reise satte jeg meg inn i bilen. Der fortsatte til min forundring også musikken og jeg registrerte at det som spilte var mobiltelefonen fra min egen lomme!

Jada. Det er lenge siden jeg har ledd så høyt og godt av meg selv. Hvis du vil ha deg en god latter, så kan du sjekke ut den schizofrene spillelisten med vidunderlige hits som på forunderlig vis har sneket seg inn på «On Repeat»-listen min. Se for deg meg stå der og trampe takten i ferskvaredisken på Meny mens jeg kjøper stek…

En får det aldri mer moro enn man gjør det til selv. Eller hva?