80-tallsidolet har brukt koronatiden til å spille, synge og skrive ny musikk. Nå er han ute med en ny låt.

Han er bosatt i Halden. Eller, helt i ytterkanten av Halden er riktigere å si. Faktisk er det bare 125 meter til svenskegrensen fra boligen til Ole Evenrud.

Etter at han i 20-årene var ute i verden og fikk en smakebit på hvor bittersøtt det kan være å stole på folk i musikkbransjen, kom Ole til følgende konklusjon: «Det spiller ingen rolle hvor du bor i verden – bare du ser Iddefjorden».

Setningen er hentet fra den utrolig fine låten «Iddefjorden» som Evenrud har skrevet og synger.

Stort 80-tallsidol
Han regner seg som både artist, låtskriver og produsent å være. Ole I´Dole slo igjennom i hitradioshowet «Ti i Skuddet» på 80-tallet og ble raskt Østfolds lokale rockestjerne. De fleste som har noen år på baken kan med selvsikkerhet synge med på teksten til «Det va’kke min skyld» – den mest kjente låten hans.

Ble lovet internasjonal karriere
Drømmen og forsøket på å få til en internasjonal musikkarriere ble en brutal opplevelse for den håpefulle haldenseren, men i dag ser Evenrud tilbake på årene i USA som en lærerik erfaring. Faktisk er det disse erfaringene han synger om i sin nyeste låt med tittelen «Du kan stole på meg» som handler om da han i 1987 dro til USA med lovnad om en internasjonal musikkarriere. Han ble omtalt som en «One man Bon Jovi» og «Europas Bruce Springsteen». Og forventningene var høye…

Men å slå igjennom internasjonalt ble vanskeligere enn han hadde sett for seg. Og etter en tid måtte Evenrud reise tilbake til Norge uten hverken band eller kontrakt. I tillegg hadde selvtilliten fått seg en real knekk.

I dag driver Evenrud med musikk fra studioet han har bygget seg på eiendommen i Halden. Han er aktiv i flere trioer og håper på å kunne dra ut på spillejobber så snart koronakrisen har roet seg.

I mellomtiden får vi kose oss med den nye låten som du finner på Spotify-linken under:

«Du kan stole på meg» av Ole Evenrud.

Lyst til å høre hele intervjuet med Ole? Her er det:

(Ille Bra Blogg samarbeider med lokalradiostasjonen Radio Øst. Intervjuet er hentet fra «God Ettermiddag Østfold» som går hver ukedag fra kl 16.00 til 17.00)