Det er ikke hver dag man kan markere et 50-årsjubileum som artist. Hør et stort jubileumsintervju med den folkekjære sarpingen.

Han vinker og hilser i hytt og gevær og på alle vi møter. Kai Robert og jeg går langs Tunevannet i Sarpsborg opp til den idylliske Landeparken for å fotografere han i anledning det store jubileet.

Vi går på veltrådde stier der han har vandret utallige ganger sammen med moren sin. Vi småprater om koronatilstandene, om så mange avlyste konserter og spillejobber, om USA-turene hans og om oppvekten i Østfold. Om de 10 årene i Lande skolekorps som skulle prege hele livet hans. For det var i korpset at alt sammen startet…

Startet i Grandkjelleren
Kai Robert er en hardarbeidende kar med en lang og innholdsrik karriere som strekker seg fra første konsert i Grandkjelleren i Sarpsborg til store, skandinaviske dansbandshow. I Sarpsborg har Johansen betydd uendelig mye for Spilloppgjengen – den musikalske gruppen bestående av mennesker med bistandsbehov.

– Jeg har fått lov til å være med på veldig mange morsomme ting og jeg er veldig ydmyk for det. Min aller første jobb som artist var med bandet Silverstars. Vi spilte til dans på Grandkjelleren i Sarpsborg og datoen for den første spillejobben var 1. mai 1970, mimrer Kai Robert Johansen og humrer for seg selv.

Han jobber til daglig som lærer ved Varteig ungdomsskole i Sarpsborg, men det er som artist, trompetist og underholder vi kjenner han best.

(Hør hele intervjuet nederst i artikkelen)

Måtte flytte jubileet
Han skulle egentlig hatt en stor jubileums-konsert på Quality hotell i Sarpsborg 1. mai, men slik ble det ikke grunnet koronapandemien.
– Derfor har jeg rett og slett flyttet hele jubileet mitt til 1. mai neste år. Det er mye bedre enn å gå en høst i møte og være usikker. I 2021 håper jeg at jeg kan få flydd inn gjesteartistene som skal komme fra Tyskland, Island og USA, forteller han.

Kai Robert er født og oppvokst på Prestelandet utenfor Fredrikstad og han gikk de første skoleårene på Gamlebyen skole. Da familien flyttet til Sarpsborg begynte han på Grålum barneskole og han har regnet seg selv som sarping å være siden da.

Startet i skolekorps
– Jeg begynte å spille kornett i Lande musikkorps da jeg var åtte år gammel. Dirigent Asbjørn Wilhelmsen er nok en hovedårsak til at jeg driver med sang og musikk i dag. I korpset fikk jeg 10 flotte år. Den gangen var vi så mange. Med drilltropp og trommetropp var vi jo faktisk opp i 120-130 medlemmer. Vi dro avgårde i tre store busser på turer til både Tyskland, Sverige og Danmark. Og ingen av oss gutta ville slutte heller, for det var så mange pene drilljenter med i det korpset, ler han.

Platekontrakt som 14-åring
De var 14 og 15 år gamle da de startet Silwerstars i 1970 og gjorde sin første plateinnspilling på Scanax lydstudio i Oslo.
– Vi følte oss som en kloning av Rolling Stones og Beatles da vi satt på toget hjem fra Oslo og hadde fått fått platekontrakt med Fologram, forteller Johansen.

Sommerprogram på TV Østfold
I sommer som flere år tidligere, skal Kai Robert Johansen være programleder for sendingen «God Sommer Østfold med Kai Robert og gjester» som sendes på den lokale TV-kanalen TVØstfold som du ser på Canal Digital nr 126 og på Get nr 32. Yvonne Ringnes Nilsen i Ille Bra Blogg har faktisk fått invitasjon til å være gjest i år og er booket inn til innspilling torsdag 11. juni.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JR ELLER KAI R? Kai Robert Johansen har vært på utallige turer til USA. 2019 var intet unntak og da spilte han inn Elvis-plate på trompet sammen med noen av Elvis sine musikere. I Nashville gikk han til innkjøp av denne flotte hatten som gir Dallas-assosiasjoner så det holder.. (Foto: Yvonne R. Nilsen)

Kai Robert er også aktuell med en selvbiografisk bok som lanseres i anledning jubileet – et samarbeid med journalist Tom Helgesen. Boken er et tilbakeblikk på johansens 50 år lange artistkarriere.

I klippet under kan du høre jubileums-intervjuet med Kai Robert Johansen. I klippet nedenfor hører du Johansen fortelle om da han i 2019 dro til USA og spilte inn Elvis-plate på trompet i Nashville – og det sammen med noen av musikerne som i sin tid spilte med selveste Elvis. God fornøyelse!

(Ille Bra Blogg samarbeider med lokalradiostasjonen Radio Øst. Intervjuet er hentet fra «God Ettermiddag Østfold» som går hver ukedag fra kl 16.00 til 17.00)