I mars tar Fredrikstad-kvinnen Pernille Heckmann sitt populære Lill-Babs show med til hovedstaden for å opptre på selveste Chat Noir. Blant publikum sitter døtrene til Barbro (Lill-Babs) Svensson som kommer til Oslo ene og alene for å opplevde den unike konserten med morens musikk.

Pernille Heckmann er født i Sarpsborg og har bodd i Fredrikstad siden hun var 10 år gammel. 49-åringen jobber som sanger, sangpedagog og ved anledning som tilkallingsvakt ved en psykiatrisk avdeling ved Sykehuset Østfold.

(Hør hele intervjuet nederst i artikkelen)

Konserter i utlandet
Nylig kom Heckmann tilbake fra Costa del Sol der hun besøkte den norske sjømannskirken sammen med sin venn og arbeidskamerat Bjørn Halstensen. De har arbeidet sammen lenge og var i Spania med konserten «Stjerneglimt» og forestillingen «Edith Piaf på norsk».

– Jeg biter meg fast i det gode og gamle. Den musikken som er laget av mennesker og ikke av maskiner, forteller hun. Blant de gode, gamle favorittene er franske Edith Piaf.

Den første Lill Babs-hyllesten kom i stand gjennom tilbudet musikk-brunsj i Sarpsborg, en konsert som var så populær at publikum måtte snu i døren.
– Det kom mange gode tilbakemeldinger fra folk som var unge på 70-tallet og da responsen var så god tok jeg ideen med til mine kontakter ved Chat Noir i Oslo. De likte ideen og brått var det bestemt at vi skulle kjøre showet der også, forteller den blide sangfuglen.

Pernille Heckmann er opprinnelig fra Sarpsborg, men flyttet til Fredrikstad 10 år gammel. Denne våren er hun aktuell med sitt populære Lill-Babs-show både i Fredrikstad og i Oslo. (Foto: Erik Hagen)

Svenssons døtre kommer
Søndag den 1. mars skal Heckmann ha konsert på Chat Noir i Oslo. Døtrene til Barbro Svensson, Kristin Kaspersen og Malin Berghagen, har tatt kontakt og kommer til å reise til Oslo for å høre på hyllesten.
– At de har tatt kontakt og kommer til å være tilstede er en gavepakke. Og jeg vet at både jeg og døtrene til Lill-Babs er velig gråtete personer, så her blir det nok en del tårer både fra den ene og den andre, ler Heckmann.

Dersom du ikke er lysten på en Oslo-tur, har du mulighet til å oppleve Lill-Babs-hyllesten i Østfold. Heckmann synger nemlig på City Scene i Fredrikstad den 8. mars. Senere skal hun til Indre Østfold i april for å ha forestilling i forbindelse med den kulturelle spaserstokken.

Edith Piaf-tur til Paris
I begynnelsen av april skal Heckmann sammen med Bjørn Halstensen være reiseledere på en tur til Paris i regi av det lokale reiseselskapet Temareiser Fredrikstad.
– Vi skal gå i fotsporene til Edith Piaf. Og ettersom turen ble fylt opp så raskt, er det lagt opp til en ny tur til Paris allerede i oktober 2020, forteller en begeistret Heckmann.

På Ille Bra Podcast kan du høre hele intervjuet med Pernille Heckmann:

(Ille Bra Blogg samarbeider med lokalradio-stasjonen Radio Øst. Intervjuet er hentet fra «God Morgen Østfold» som går hver ukedag fra klokken 09.00 og i reprise kl 16.00. FM 97,3, DAB og nettradio www.radio-ost.no)

Les flere kulturnyheter fra Østfold her: