Ekteparet Lars Jørgen Karlsen og Romina Reid Karlsen fra Varteig synger sammen på den nye låten til «The Shallow Riverbanks». Bandet som har navnet sitt fra Glommas grunne elvebredder er i disse dager aktuelle med låten «Emilia couldn´t sleep».

Dette er den syvende utgivelsen fra bandet og låten er skrevet og sunget av Lars-Jørgen selv. Låten kan beskrives som en behagelig, rolig feelgood-låt med en tydelig folk rock/americana-sound. På refrenget bidrar Romina til mer dybde og sjel til låten som Varteig-mannen beskriver som en sann historie om en jente som blir holdt våken av gjengangere.

Arnt Martin Brynhildsen og Lars-Jørgen Karlsen er to av medlemmene i Varteig-bandet «The Shallow Riverbanks». Nå er de aktuelle med ny låt. (Foto: Yvonne Ringnes Nilsen)

Konsert i mai

«The Shallow Riverbanks består av Lars-Jørgen Karlsen fra Varteig (låtskriver og hovedvokalist),  Arnt Martin Brynildsen fra Sarpsborg (produsent, vokalist og diverse instrumenter), Kristoffer Riis Lunde fra Hafslundsøy (trommer) og Lasse T. Karlsen (bass). Sistnevnte er for ordens skyld også Lars-Jørgens Karlsens far, og forøvrig også en kjent lokal musiker fra bandet «Friendship».

Guttene har planer om å spille inn ytterligere to nye låter i løpet av vinteren og håpet er å kunne gi ut en plate med tid og stunder. Bandet spiller musikken inn live fra øvingslokalene som er tilknyttet musikkstudioet Lydmuren på Greåker i Sarpsborg.

«The Shallow Riverbanks» spiller på Litteraturhuset i Fredrikstad i mai og det planlegges dessuten en konsert på Glenghuset i Sarpsborg sammen med det lokale indie-bandet «Graalum».

Under kan du høre intervju med Lars-Jørgen Karlsen der han forteller om bandets nyeste singelslipp «Emilia couldn´t sleep»:

(Ille Bra Blogg samarbeider med lokalradio-stasjonen Radio Øst. Dette intervjuet er hentet fra programmet «God Morgen Østfold» som går hver ukedag klokken 09.00 og i reprise på ettermiddagen klokken 16.00 på FM 97,3, DAB og nettradio www.radio-ost.no)