Møt gutta i bandet «The Shallow Riverbanks». Det unike med dem er at bandet har medlemmer som er født i hvert sitt tiår.

Det er Lars-Jørgen Karlsen fra Varteig som er låtskriver og vokalist i bandet. Sammen med Arnt Martin Brynildsen fra Sarpsborg (produsent, vokal og ulike instrumenter) er de nå aktuelle med den fengende countrylåten «The Long Winter» som du kan høre i bunnen av artikkelen.

Østfoldbandet består også av medlemmene Kristoffer Riis Lunde fra Hafslundsøy (som forøvrig er bosatt på Kråkerøy) på trommer og Lasse T. Karlsen på bass. Sistnevnte er Lars-Jørgens Karlsens far. Han er nok også godt kjent for mange da han har spilt i Østfoldbandet «Friendship» siden 1982.

Guttene er bosatt i henholdsvis Sarpsborg og Fredrikstad. Bandnavnet stammer fra de grunne elvebreddene langs Glomma der bandets vokalist gjerne tilbringer mange timer med gjeddefiske på sommeren.

Bandet har øvingslokaler tilhørende Lydmuren på Greåker. Sjangeren de spiller ligger i det musikalske landskapet rundt country og americana.
– «The Long Winter» ble spilt inn på hytta til Arnt Martin på Hvaler. Jeg skrev den i fjor sommer da det var så ekstremt varmt. Jeg er veldig glad i sommeren og føler at alt utenom sommeren er en eneste lang vinter, forteller Lars-Jørgen Karlsen. Han håper på at bandet etterhvert kan slippe en vinylplate.

«The Shallow Riverbanks» spiller på Østfold scene på Litteraturhuset i Fredrikstad onsdag 13. november.

Arnt Martin Brynhildsen slapp selv plate i mai – et prosjekt i viselandskapet der han har satt musikk til dikt som foreldrene hans har skrevet.

Her finner du bandets Spotify-konto hvor du kan høre deres nyeste låt, samt noen tidligere utgivelser. Du kan også følge The Shallow Riverbanks på Youtube.

Her er deres Facebook-side og deres Instagram-side.

Under kan du høre intervju med Lars-Jørgen Karlsen og Arnt Martin Brynildsen.

(Ille Bra Blogg samarbeider om kulturstoff med lokalradiostasjonen Radio Øst. Intervjuet er hentet fra «God Morgen Østfold» som går hver ukedag fra klokken 09.00 til 10.00 og hvor Yvonne Ringnes Nilsen er fast programleder)