Hør Hvidsten snakke om juleturneen og den nye juleplaten «En nordisk jul» i dette stemningsfulle podcastintervjuet med Ille Bra Blogg.

(Hele intervjuet hører du i bunnen av artikkelen)

Erik-Andrè Hvidsten kommer dresskledd til intervju.
– I dag har jeg sunget i to begravelser. Det er fint, men også krevende. I dag kjente jeg at det ble litt mye følelser, erkjenner han før vi flytter oss inn i et studio dekket opp med pepperkaker, kakemenn og Borg julebrus. Den gyldne varianten. Erik-André blir et eneste stort smil.

Erik-André Hvidsten har konserter i både Sarpsborg og Fredrikstad fremover. Foto: Erik Faukland

Han er nå inne i den mest travle tiden av året. I år har det vært ekstra mye i forbindelse med utgivelsen av den stemningsfulle og vakre juleplaten «En nordisk jul». På platen har han med seg ingen ringere enn kringkastingsorkesteret.
– Det var stort. En drøm som gikk i oppfyllelse. KORK er megaprofesjonelle og vi hadde to vidunderlige innspillingsdager i Store Studio hos NRK i mai.

I år har Hvidsten 20-årsjubileum som artist. Å realisere en slik plate med stort orkester har vært en drøm han har hatt siden han var nyutdannet.
– Det har vært viktig for meg å få med følelsen av det nordiske, ekte, nære og det folkelige på platen. Jeg er en type som ikke liker så stor avstand mellom publikum og meg selv. Jeg vil veldig gjerne være midt iblant folk, høre om livet deres og ta med meg det.
Forhåpentligvis får han kringkastingsorkestert med seg når han legger ut på neste års juleturné.

På platen har Hvidsten skrevet tekst til en låt for første gang i sitt liv. Det til sangen «Barndommens jul». Låten er et samarbeid mellom Nils-Petter Ankarblom som har arrangert all musikken til orkesteret, men som også har skrevet melodien sammen med Thomas Enroth som produserer platen sammen med Hvidsten.
– «Barndommens jul» er en hyllest til mine besteforeldre og til den gården jeg kommer fra som har vært i familien min i generasjoner. Jeg husker så innmari godt barndommen og at vi kom ned dit, at det var hvit snø og spor i snøen. Og at bestefar sto i døra og ønsket velkommen og luktet akkurat slik bestefar og bestemor gjorde. Det har jeg forsøkt å få med i «Barndommens jul».

Erik-André Hvidsten har i år fått nye nettside. Du kan lese mer om han og bestille juleplaten samt lese om den store juleturneen på www.erikandrehvidsten.com

I Østfold spiller Erik-André Hvidsten tre steder i desember:
15. desember – Blå Grotte, Fredrikstad
19. desember – Filadelfiakirken, Sarpsborg
23. desember – Sarpsborg kirke

Hør Ille Bra Podcast med Erik-André Hvidsten her:

Ille Bra Blogg samarbeider om kulturstoff med lokalradiostasjonen Radio Øst. Intervjuet er hentet fra «God Morgen Østfold» som går hver ukedag fra klokken 09.00 til 10.00 og hvor Yvonne Ringnes Nilsen er programleder.