Lurer du på hva du skal finne på i pinse-helgen? Her er tips til fine aktiviteter rundt om i Østfold.

(PR-samarbeid / annonse)

Kunst og tur på Soli Brug
Vakre Galleri Soli Brug i Sarpsborg er et yndet dagsturmål hele året, men kanskje spesielt flott på vår og sommer. Start gjerne besøket med en rusletur opp langs den idylliske Ågårdselva. Hør fuglene kvitre i kapp med elvens brus. Etterpå tar du turen innom galleriet.

I den hyggelige smia serverer Soli Brug mat fra egen hage og eget kjøkken. Kanskje det kunne friste med økologisk gulrot- og søtpotetsuppe, en salat, quiche eller hva med en brownie, muffins, ostekake eller eple brulée?

Galleriet er åpent hver dag fra klokken 13-18.

Klatring på Grensen
Klatreparken Klatring på Grensen i Halden (landets kuleste klatrepark!) holder åpent hver dag i skolens ferier samt i helger. Gruppebestillinger på ukedager etter forespørsel.

Parken ligger bare noen minutters kjøretur fra Svinesund og har aktiviteter for hele familien. Her er det moro for bestefar på 80 år og for barn helt ned i 2-årsalder. Parken har 20 spennende klatreløyper, 5 ulike tarzan-hopp i tillegg til mange ziplines, låvehoppet og det skrekkinngytende ættestupet.

Klatring er utrolig gøy, og vi kan selv skrive under på at vi får testet både klatreferdigheter, viljestyrke og høydeskrekk. For den som ikke vil opp i klatreløypene, kan man rusle seg en tur i de vakre omgivelsene. Gå deler av Pilgrimsleden som faktisk går rett igjennom parken! Eller hva med å teste ut strikketrampolinen, firemannssykkel, el-tråsykkel eller frisbeegolf?

Det er muligheter for å leie elektrisk grill. Ellers er det mange fine steder hvor du kan nyte medbrakt matpakke.

Les mer om Klatring på Grensen her

Dinosauria på Inspiria

Vitensenteret Inspiria i Sarpsborg har en spennende dinosaur-utstilling på gang. Og den er det verdt å få med seg. Inspiria har åpent hver dag i skolens ferier samt i helger. Her flyr timene fort! Og du får kjøpt mat i kafeteriaen.

Utstillingen består av 20 bevegelige dinosaurer i alle former og fasonger. Figurene er laget i full størrelse og de fleste lager lyder, blunker med øynene, åpner og lukker munnen og svinger med halen.

På utsiden har Inspiria en flott aktivitetspark der man kan teste ut el-sparkesykkel på en egen elsparkesykkelbane. Det er også et supert sted for barna å lære seg trafikkreglene.

Se film fra vårt besøk på Dinosauria her!

Superland i Sarpsborg
Noen sverger til isbading. Jeg sverger til Superland. På Quality-hotellet i Sarpsborg er vannet varmt og behagelig og du kan bade fra klokken 09.00 på morgenen til 21.00 på kvelden stort sett hver dag. (Noen dager fraviker disse tidene)

Dette badelandet består av to sklier – en for de små og en for de store. Det er flere ulike bassenger. De har spacebowl, strømkanal, boblebad og en vanngardin som kan være god for vonde skuldre og stive nakker.

På restauranten som er tilknyttet badelandet kan dere spise lunsj eller middag. Her er det pizza, hamburger og pølse som gjelder. Det er også muligheter for å kjøpe slush og is.

Hvis dere er flere voksne, er det muligheter for å få seg en avslappende stund inne på en egen «relax»-avdeling.

Etter badeøkten kan man spille minigolf og de minste barna kan leke i en liten, men artig klatrepark med ballbinge, sklier og trampoliner.

Gamlebyen i Fredrikstad
Gamlebyen i Fredrikstad slår aldri feil, enten du besøker den på ukedager, i helger eller i sommerferien. Ved inngangen er det både klatrestativer, husker og sandkasser. Og så må dere ikke glemme å ta med brød slik at dere kan mate endene!

For voksne og særlig kunstinteresserte er Gamlebyen et eldorado av flotte gallerier med masse lokal kunst. Stikk innom Turistkontoret og få et kart over galleriene – det er produsert et eget gallerikart.

Sjekk for eksempel ut flotte Galleri 1845 som har fokus på å løfte frem nye og ukjente talenter.

Barna sier aldri nei takk til en tur innom Gamlebyen Modelljernbanesenter der de har flere kilometer med modelljernbane. Nå har de også et skikkelig trivelig tog som tar dere med på en kjøretur gjennom gamlebyen.

Lunsjen legger du til Majoren, Mormors café eller Råde bakeri eller et av de andre kosleige spisestedene i gamlebyen.

PS: I år er det satt ut stolper i Stolpejakten i Gamlebyen! Last ned appen og gå på stolpejakt.

(Foto: Anja Ringnes Nilsen)

Kos deg i Høysand
Høysand er Sarpsborgs eget sydlandsparadis. Her er det selvsagt aller best når solen skinner og det er 20 grader i vann og 25 på land, men Høysand er sjarmerende på alle årstider. Også på våren.

Nå har både Palma Kiosk og Isi Bar åpnet for sesongen! Yohoo!!

Vi kan sterkt anbefale begge steder der «vann i munnen» er et godt stikkord for hva du vil få når du nærmer deg.

Loaded fries på Palma er superdigg og bør prøves! Og utvalget deres av vegansk mat er noe besøkende reiser langt for å få oppleve. Miriam og Frank som driver stedet er verdens fineste mennesker med så stor omtanke og omsorg for både dyr og planeten vår.

Isi Bar trenger vel ingen nærmere beskrivelse? Stedet er ikonisk og har et fantastisk utvalg av is, godsaker og ikke minst – de sagnomsuste baguettene.

I år er det ny eier og ny sesong: Vi ønsker masse lykke til og håper på lang kø ut døra også i år.

Palma Kiosk holder åpent alle helger og røde dager i april og mai fra kl 12-18. Du finner den rett ovenfor stranda. Isi Bar har åpent hele uken fra 11-19 og holder til rett ved marinaen.

Er du lysten på en tur, anbefaler vi sterkt at du tester ut Kyststien som går langts vannet. Idyllisk og vakkert og med mange fine rastestopp – perfekt for en kaffepause eller en medbragt baguette.


The Funny Farm i Hobøl
Hvis du ikke har besøkt The Funny Farm før, bør du absolutt vurdere å gjøre det i påsken. Dette er en innmari koselig besøksgård der de fleste av dyrene får bevege seg fritt.

Hold deg fast. Her har de 55 høns og en hane, minigriser, frilandsgris, påfugler, kalkuner, esler, ender, kaniner, alpakkaer, lamaer, hunder, katter, geiter og sauer. Egen stall med ridehester finnes også på gården. Det er flotte ride og turmuligheter på eiendommen og i sommersesongen er det muligheter for å leie kano og ta en padeltur på Hobølelva.

Mat får du kjøpt på den fantastiske dineren som er innredet i 50-tallsstil! Her serveres kaffe, kaker og småretter.

The Funny Farm holder åpent alle dager i påsken fra klokken 11-16. Billetter må forhåndsbestilles. Gården er forøvrig åpent på helger utenom ferier. Billetter får du kjøpt på tikkio.com.

Besøk Råde kunstforening og se deres nyeste utstilling på Galleri Gamle Tomb i Råde. Dette galleriet ligger særs idyllisk til med en av Østfolds vakreste parker. Du kjører til Tomb videregående skole og galleriet ligger der hvor veien slutter.

Galleriet er åpent på lørdager og søndager gjennom hele sommeren. Vil anbefale deg å ta en tur og sjekke det ut. Stort utvalg av masse ulike kunst fra ulike kunstnere.

Vi ønsker dere alle en riktig fin pinse!