Det blir storslått når musikklinjekoret ved Kirkeparken videregående skole i Moss synger «Juleoratoriet» sammen med Det Norske Blåseensemble.

(Artikkelen er et kommersielt samarbeid med Det Norske Blåseensemble)

«Juleoratoriet» er ett av de aller mest kjente verkene til komponist Johann Sebastian Bach. De 45 elevene ved musikklinjen på Kirkeparken videregående skole har øvet flere ganger i uken siden skolestart i høst for å forberede seg til konserten som de skal gjøre sammen med Norges eldste, profesjonelle orkester.

– Det er 15 elever fra VG1, 15 fra VG2 og 15 fra VG3 i koret. Vi har vært tre korledere som har jobbet sammen for å øve inn dette verket, forteller fagleder ved musikk-dans-drama på Kirkeparken videregående skole, Margrethe Ek. Hun kan slå fast at læringskurven har vært bratt, men at elevene har lært masse om korsang, tysk språk og ikke minst barokkmusikk. «Juleoratoriet» ble skrevet av Bach i 1734.

Konserten spilles flere steder i Østfold – først i Moss fredag 26. november, deretter i Sarpsborg lørdag 27. november og i Halden søndag 28. november.

I filmen under kan du bli med da vi møtte koret under deres aller første øvelse sammen med den rutinerte, britiske dirigenten Steven Devine.

Konserten vil bestå av de tre første av verkets totalt seks deler. Ensemblet får selskap av fire fantastiske sangsolister; Tone Elisabeth Braaten (sopran), Marianne Beate Kielland (alt), Gwilym Bowen (tenor) og Halvor Festervoll Melien (bass). Verket fremføres i Stian Aareskjolds versjon.

Du kan lese mer om konserten på Det Norske Blåseensembles nettsider.