Du trenger ikke å reise til London for å oppleve vaskeekte afternoon tea. Jeløya i Moss er et godt alternativ. Bli med på en herlig, britisk teopplevelse!

(Se film fra besøket nederst i artikkelen)

Hotell Jeløy Radio ligger på en idyllisk liten odde ved Oslofjorden på Jeløya i Moss. Frem til 90-tallet ble stedet brukt som radiostasjon, men i dag fungerer den vakre, okergule funkisbygningen fra 1930 som kurs- og konferansehotell.

Restaurantsjef Sebastian Hammarstedt forteller at det var hotellsjefen som kom med forslaget om å tilby afternoon tea. Lite ante de at konseptet skulle bli en umiddelbar hit.

-Det har vært fullbooket hos oss hver eneste lørdag siden vi startet med afternoon tea i oktober, slår Hammarstedt fast.

Afternoon tea er en gammel tradisjon fra England hvor det serveres nytrukket te, et glass champagne og fingermat som små sandwich, scones og makroner på tre-etasjers fat.

Hotell Jeløy Radio arrangerer afternoon tea på lørdager og har to serveringer – en klokken 13.00 og en klokken 15.15. Besøket på Jeløya kan fint kombineres med å gå seg en fin tur, se på litt kunst på noen av de flotte galleriene og avslutte med afternoon tea på hotellet. Afternoon tea serveres på fint, gammelt «bestemorporselen» som Hotell Jeløy Radio har kjøpt på bruktmarkeder og på finn.no.

Musikk i filmen: Remington Super 60 (Christoffer Schou)