Vakre Oppsjø er en innsjø i Sarpsborg som er et lett tilgjengelig turtips til den som vil utvide horisontene.

Oppsjø ligger midt mellom Børtevann og Tvetervann i Skjebergmarka i Sarpsborg. Begge nevnte vann er kjente, lokale turdestinasjoner, men Oppsjø er trolig ikke like kjent. Kanskje på tide å sjekke ut en ny, potensiell favoritt?

Du kommer deg til Oppsjø ved å kjøre den såkalte Rokkeveien – riksvei 118. Kommer du fra Sarpsborg, tar du av og kjører fylkesvei 599 og deretter inn på fylkesvei 601 – den såkalte Vedalveien. På den kommer du etterhvert helt til Ise og Børtevannveien.

I denne lille filmen som vi har fått tilsendt fra ille bra turfolk i Sarpsborg, kan du se fantastiske dronebilder fra Oppsjø på vinterstid. Håper det inspirerer deg til å ta turen!

(Likte du musikken? Sjekk ut musikken til Sarpsborgjenta Anja N her)

Ved Oppsjø finner du en fin leirplass med gapahuker og muligheter for å tenne opp bål. Det er parkering og oppmerket sti fra Skjeberg og omegn jeger- og fiskerforening. Oppsjø er dessuten et godt fiskevann og ifølge nettsiden sportsfiske.nu blir det hvert år satt ut rundt 500 tosomrige ørret og det er fritt fiske. Oppsjø er også kjent for å ha mye abbor.