Sarping Åge Sten Nilsen skal spille på en stor utendørs drive-in konsert som planlegges på Rygge flyplass nå i mai.

– Vi har fått «ja» fra Rygge kommune og smittevernoverlegen til å sette opp en stor drive-in konsert på Rygge flyplass. I tillegg til meg, vil en rekke andre lokale artister bidra på konserten, forteller Nilsen hemmelighetsfullt.
Men stort mer vil han ikke røpe. Datoen for konserten er ennå ikke satt, selv om ting er i ferd med å falle på plass. Nilsen håper konserten kan bli en realitet allerede i midten av mai.

Tre drive-in konserter
Førstkommende fredag den 1. mai holder Nilsen sin første drive-in konsert i Lillestrøm. I et intervju med Ille Bra Blogg forteller han dessuten at det blir en tilsvarende konsert på Strandtorget på Lillehammer lørdag 2. mai.

– Konserten blir streamet live, så her kan man enten komme i bil og oppleve konsert i nærheten av folk på trygg avstand, eller man kan se den hjemmefra, forklarer Nilsen.

(Hør hele intervjuet nederst i artikkelen)

Wig Wam-vokalisten som kanskje er aller mest kjent og beundret for sine Queen-show, forteller at han faktisk har spilt drive-in konsert tidligere. Den gang var det på grunn av dårlig vær og ikke korona-restriksjoner.

– Det var på slutten av 80-tallet at vi spilte konsert i Kulåsparken. Da var det så dårlig vær at vi oppfordret folk til å sette seg i bilene sine. Da satt folk i bilene, tutet og kjørte vindusviskerne, ler han.

Åge Sten Nilsen har med seg solo-bandet sitt på scenen under drive-in konsertene og det blir låter fra hele hans karriere.
– Det blir det beste fra både Wig Wam, Ammunition og selvfølgelig masse Queen-låter, forklarer han og lover at både «We will rock you», «Bohemian Rhapsody», «The show must go on» blir en del av repertoaret.

I tillegg skal Nilsen ha med seg trønderjenta Carina Dahl som gjesteartist på både Lillestrøm- og Lillehammer-konsertene. De to slapp nylig singelen «Så ekte nå» – en norsk versjon av monsterhiten «Shallow» med Lady Gaga og Bradley Cooper fra filmen «A star i born».

GIKK VIRALT: Da Åge Sten Nilsen og Carina Dahl slapp Shallow- låten «Så ekte nå» på norsk gikk den viralt i sosiale medier. Hun er med som gjesteartist på Nilsens fremtidige live-konserter og blir forhåpentligvis også med på drive-in konserten på Rygge.

Aktuell som programleder
I fjor flyttet Nilsen sammen med forloveden på Melhus i Trøndelag og i sitt nye hjemfylke har han fått seg jobb som programleder i lokalradiostasjonen Nea Radio.

Første program sendes lørdag 9. mai klokken 21.00 og programmet har fått navnet «HJELP! Jeg har blitt trønder» og går ut på at Nilsen skal bli kjent med sitt nye fylkes dialekt, historie, væremåte, klesstil og alt som kjennetegner det å være trønder. Hovedfokus vil være på trønderske artister og trønderrocken som har en lang historie i området.

DUETT: Åge Sten Nilsen synger duett sammen Karianne Sissener Amundsen på låten «Ikke gå forbi» som de to har lsget til inntekt for Frelsesarmeen. (Foto: Cato Ingebrigtsen)

Aktuell med to duetter
Den siste tiden har Nilsen gitt ut hele to singler med kvinnelige duettpartnere. Først kom «Så ekte nå» med Carina Dahl, og nylig slapp Nilsen enda en ny låt. Denne gangen med visepop-artisten Karianne Sissener Amundsen. Låten heter «Ikke gå forbi» og er en originalskrevet duett som de to har gitt til Frelsesarmeen.

Medvirker i «Hvite Gutter»
Om ikke to duetter, ny programlederjobb og tre drive-in konserter er nok, kan du også se Åge Sten Nilsen i episode 3 i den nyeste sesongen av serien «Hvite Gutter». Han medvirker i episoden med navnet «Thaikæll» som sendes torsdag 30. april hvor vi se Åge Sten Nilsen i en morsom rolle som prest. I serien kan du dessuten se flere andre Østfoldinger både blant skuespillerne og statistene. Serien sendes på TVNorge på torsdager og hele sesongen er tilgjengelig på Dplay.

SKUESPILLER: Nilsen som rocke-prest sammen med skuespiller Britt-Elisabeth Haagensli til venstre og skuespiller og serieskaper Eirik Hvattum Bjørnstad fra Grålum til høyre.

Hør hele podcast-intervjuet med Nilsen her:

(Ille Bra Blogg samarbeider med lokalradiostasjonen Radio Øst. Intervjuet er hentet fra «God Morgen Østfold» som går hver ukedag fra klokken 09.00 til 10.00 og hvor Yvonne Ringnes Nilsen er programleder)