Selv om han har rundet 76 år, er kunstmaler Odd Skullerud like aktiv som før. I helgen åpnes ny utstilling med han på Galleri EKG på Hamar.

Maleren regnes som en legende blant kunstnerne i Østfold og er bosatt sammen med kunstnerkona Anne Langsholt Apaydinli på Manstad i Onsøy. De to bor landlig og idyllisk til og akkurat så usentralt som kunsteren ønsker.

På Manstad har han bygget opp sitt eget lille tun – omgitt av gamle bygninger fra 1700-tallet som han har kjøpt, plukket ned og deretter satt sammen. Flere av husene er møblert med gamle møbler som kunstneren har samlet på og kjøpt under årenes løp. Det føles nesten som å vandre rundt på et levende museum.

Mail har han ikke. Og når vi spør om Instagram, fnyser han bare. Nei, Odd Skullerud liker det på gamlemåten. Skal du ha tak i han må du sende brev i posten. Eller bruke konas mailadresse. Det siste året har han vært aktuell med hele seks utstillinger – blant annet på Galleri Røed på Jeløy i Moss.

Hør det utrolig hyggelige møtet vi hadde med han i siste utgave av serien «Kunstnere i Østfold» på lokalradiostasjonen Radio Øst onsdag 27. november klokken 08.00 og lørdag 30. november klokken 13.00.

Ille Bra Blogg samarbeider med Radio Øst om å dekke kulturstoff i hele Østfold. Har du tips er du velkommen til å sende mail til oss.